به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی یزد; کارگاه آموزشی مدیریت هوشمند چرای شتر در۱۱ بهمن ماه در شهرستان نهبندان برگزار شد.
در این نشست آموزشی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد به ارائه چالش های پرورش شتر پرداخت. مرتضی بیطرف ثانی در این دوره شترداران را با سامانه ساربان یار آشنا کرد.
محقق مرکز تحقیقات و آموزش یزد گفت: ساربان یار ابزار هوشمندی است که میتواند در کاهش مخاطرات جادهای و ریلی موثر باشد.
وی افزود: رصد بر خط گله و صدور شناسنامه الکترونیکی از قابلیتهای این سامانه میباشد و در حال حاضر ساربان یار در استانهای یزد خراسان جنوبی و کرمان در ۱۸ گله شتر مردمی در حال استفاده است.
همچنین در این نشست شهابی جانشین فرمانده راهنمایی و رانندگی نهبندان ضمن تاکید بر استفاده از اینترنت اشیا بر ضرورت به کارگیری ساربان یار درگله های شتر این شهرستان و نقش آن در جلوگیری از مخاطرات جاده ای و تصادفات تاکید کرد.
در این کارگاه آموزشی که علاوه بر شترداران شهرستان، مدیر امور دام استان خراسان جنوبی و نماینده راهنمایی و رانندگی شهرستان نهبندان و اداره منابع طبیعی، مدیر جهاد کشاورزی حضور داشتند، بر ضرورت هوشمند سازی چرای شتر با اولویت کاهش مخاطرات ریلی و جاده ای تاکید شد.
شایان ذکر است شهرستان نهبندان با دارا بودن ۱۲ هزار نفر شتر از کانونهای اصلی پرورش شتر کشور میباشد و از طرفی یکی از مخاطرات اصلی جاده در شهرستان نهبندان برخورد با شتر و تصادفات منجر به فوت میباشد.