ورود به سیستم

معرفي مسئول اداره آموزش هاي بهره برداران



مسئول اداره آموزش هاي بهره برداران
 

نام و نام خانوادگي : منصور جبلي
آخرين مدرك تحصيلي: كارشناسي ارشد هوا و اقليم
محل اخذ: دانشگاه پيام نور  

معرفي گروه آموزش بهره برداران

آموزشهای بهره برداران

بخش کشاورزی به عنوان مهم ترین بخش تولیدی در ایجاد موقعیت های شغلی و امنیت غذایی رُکن اصلی در اقتصاد کشور محسوب می شود افزایش دانش، بینش و مهارت کشاورزان به ویژه مهارت آموزی، سربلندی در حماسه اقتصادی را به همراه دارد. به طور کلی آموزش بهره برداران توان رقابت آنها را در عرصه های محلّی، ملّی و بین المللی افزایش داده و درنهایت تولید و صادرات محصولات باکیفیّت کشاورزی جایگزین صادرات نفت خواهد شد.
اين آموزشها بر اساس استاندارد هاي آموزشي مصوب به تناسب سطح تحصيلات و تجارب قبلي فراگيران در حيطه هاي مختلف در قالب دوره هاي آموزشي كوتاه مدت ، ميانمدت و بلند مدت برنامه ريزي و اجرا مي گردد. هدف كلي تغیير دانش، نگرش و بهبود مهارت هاي حرفه اي بهره برداران بخش كشاورزي با رويكرد مشاركتي و مديريت جامع توليد در ابعاد علمي و عملي در راستاي بهره برداري بهينه از عوامل توليد و نيز حفظ محيط زيست و توسعه پايدار كشاورزي میباشد.

این آموزشها با توجه به شغل محور بودن در قالب 7 برنامه اجرایی زیر ارائه می شوند: 

 

1- برنامه اجرایی آموزش های مددکاران ترویجی 

2- برنامه اجرایی آموزش های زنان تسهیل گر روستایی 

3- برنامه اجرایی آموزش تعاونی تولید

4- برنامه اجرایی آموزش کشاورزان پیشرو

5- برنامه اجرایی آموزش واحدهای تولیدی بزرگ

6- برنامه اجرایی آموزش متقاضیان طرح های توسعه بخش کشاورزی
 7- برنامه اجرایی آموزش متقاضیان بهره برداری از سیستم های آبیاری تحت فشار

 

مددکاران ترویجی :

      به کشاورزان و زنان روستایی و عشایری اطلاق می­شود که دارای تجربه و مهارت­های فنی در بخش کشاورزی بوده و از طریق تعامل با مروجان و کارگزاران و سایر مولدین کشاورزی در رشد دانش فنی بهره­برداران کشاورزی مشارکت می­نمایند.

 

زنان تسهیل­گر روستایی:

     به زنان روستایی داوطلبی اطلاق می­شود که توسط زنان روستایی انتخاب شده و سپس تحت پوشش آموزش­های عمومی و تخصصی قرار گرفته و در یک ارتباط دوسویه با مخاطبین خود روند خودباوری و توسعه زنان محلی روستایی را تسهیل می­نمایند.

 

تعاونی­های تولید:

     مخاطبین این برنامه، مدیران­عامل و اعضای هیئت مدیره شرکت­های تعاونی تولید، سهامی زراعی و صنوف کشاورزی هستند که در گستره­ای با وسعت بیش از 3 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور مشغول به فعالیت می­باشند.

 

کشاورزان پیشرو:

     مخاطبین این برنامه کشاورزان خبره  با سوادی می­باشند که مدیریت واحدهای تولیدی زراعی و باغی 1 تا 5 هکتار یا واحدهای دامی دارای 20 تا 50 رأس دام بزرگ و .... را بر عهده داشته و در مقایسه با سایر کشاورزان از قابلیت پذیرش تکنولوژی­های نوین علوم مختلف کشاورزی بر خوردار هستند و میانگین تولید آنها نزدیک به تولید کشاورزان نمونه منطقه می­باشد.

 

واحدهای تولیدی بزرگ:

     مخاطبین این برنامه کشاورزان، کارگزاران و عوامل شاغل در واحدهای زراعی و باغی بیش از 5 هکتار یا واحدهای دامی بیش از 50رأس دام بزرگ و ... را تشکیل می­دهند.

 

 

 

متقاضیان آبیاری تحت فشار:

     مخاطبین این برنامه اشخاص حقیقی یا حقوقی می­باشند که مدیریت امور بهره­برداری از یک یا چند نوع سیستم آبیاری تحت­فشار را بر عهده دارند یا خواهند داشت و توانمندی­های فنی و مهارتی آنان بر میزان کارایی سیستم تحت اختیار آنان تأثیر می­گذارد.

 

 

متقاضیان طرح­های توسعه بخش کشاورزی:

     مخاطبین این برنامه بخشی از دانش­آموختگان رشته­های کشاورزی و منابع طبیعی، شاغلین فعلی بخش و یا فعالان طرح­های محوری هستند که بر اساس مصوبات کارگروه ذیربط، از امکانات لازم برای اجرای طرح­های توسعه بخش کشاورزی برخوردار می­گردند.

 

آموزشهای رسمی شاخه کار دانش

شاخه آموزش كاردانش با روشي نو و انعطاف‌پذير در طراحي و برنامه‌ريزي آموزشي نظام جديد آموزش متوسطه به منظور تربيت افراد كارآمد، متخصص، ماهر و آشنا به حرف گوناگون شكل گرفت تا ضمن بهره‌‌وري از مهارت‌هاي تخصصي قابليت در بازار كار و توانايي به كارگيري فن‌آوري‌هاي نوين را كسب نمايند. در پي اين امر همكاري مستمر و همه جانبه وزارتين جهاد كشاورزي و آموزش و پرورش در تهيه و اجراي استانداردهاي آموزش كشاورزي با هدف تربيت كشاورزان جوان و مهارت آموخته، نوانديش و نوآفرين كه بتوانند در كنار تحصيل و پس از تحصيل شانه به شانه‌ي پدران خود در واحدهاي توليدي به كار مشغول شوند و به تدريج جانشين شايسته‌اي براي آن عزيزان زحمت‌كش و مسن باشند. كه در اين راستا به منظور ايجاد انگيزه و ارتقاء توان كارآفريني و اشتغالزايي، فارغ‌التحصيلان و مهارت‌آموختگان اين شاخه تحصيلي در اولويت اعطاي تسهيلات سرمايه‌گذاري قرار مي‌گيرند.

گروههای آموزشی مصوب کاردانش کشاورزی شامل :

1- ماشینهای کشاورزی

2- امور دامی و طیور

3- امور زراعی و باغی

4- صنایع غذایی

5- جنگل و مرتع

6- حشرات مفید

7- شیلات

 

اهداف کلان و بلند مدت

 

•      افزایش دانش ، بینش و مهارت بهره برداران و تولید کنندگان بخش 

•      افزایش  بهره وری  منابع  پایه  بخش با  توانمند سازی  بهره برداران 


•      تربیت نیروی انسانی جوان در سطوح ­نیمه ماهر، ماهر و استادکاری و سرپرستی برای واحدهای تولیدی کشاورزی
 

•        اعتلای سطح فرهنگ، دانش عمومی و شناخت بهتر استعدادها و علایق دانش آموزان  و ایجاد زمینه مناسب جهت هدایت آنان به سمت اشتغال مفید یا احراز آمادگی نسبی جهت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

 


6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0